99designs brengt zijn online marktplaats voor grafisch ontwerp naar Nederland met 99designs.nl

San Francisco/Amsterdam
24 apr 2013

SAN FRANCISCO/AMSTERDAM – 25 april 2013 – 99designs, ’s werelds grootste online markplaats voor grafisch ontwerp, lanceert vandaag een Nederlandstalige versie van de site met 99designs.nl. Het platform accepteert nu ook euro’s als betaalmiddel en zal Nederlandstalige klantenservice verzorgen voor opdrachtgevers en designers.

“Nederland draagt 99designs al een warm hart toe vanaf het moment dat een Nederlandse klant een ontwerpwedstrijd is gestart gedurende de eerste week van ons bestaan, nu vijf jaar geleden. Vandaag de dag staat Nederland stevig in de top tien grootste markten voor 99designs dankzij de vele startups en MKB’ers die van onze diensten gebruikmaken voor de branding van hun bedrijf,” zegt Patrick Llewellyn, CEO van 99designs. Vandaag kondigt hij de Nederlandse uitbreiding aan tijdens The Next Web Conference Europe 2013 in Amsterdam. “Nu het Nederlandse startuplandschap snel groeit, kijken we ernaar uit om nog meer ondernemers te voorzien van fantastisch grafisch ontwerp door ze in contact te brengen met de talentvolle designers in onze community.”

99designs kondigt ook een samenwerking aan met Rockstart Accelerator, een toonaangevend Nederlands incubator-programma, zodat de honderden bedrijven in hun netwerk van op maat gemaakte upgrades en kortingen gebruik kunnen maken. Rockstart Accelerator werd opgericht in 2011 en is een intensief programma dat startups helpt om hun ideeën naar de markt te brengen door middel van een investering, kantoorruimte, gespecialiseerde kennis en contacten.

“99designs is reeds een veelgebruikte en betrouwbare bron voor Nederlandse startups die betaalbare logo’s en ander materiaal ontworpen willen hebben, en de lancering van een lokale versie van de website zal nog meer ondernemers helpen hun dromen te verwezenlijken,” zegt Rockstart Accelerator-oprichter Oscar Kneppers. “Door de samenwerking met 99designs hebben Rockstart-deelnemers de beste hulpmiddelen voor handen om hun merk snel en efficiënt op te bouwen.”

Om de lancering van de Nederlandse site en de inhuldiging van Prins Willem-Alexander als koning te vieren, nodigt 99designs Nederlandse en internationale designers uit voor de oranje getinte ontwerpwedstrijd “Ontwerp een Visitekaartje voor de Koning.” De winnaar ontvangt € 500,- prijzengeld en komt in de schijnwerpers te staan op de blogs en sociale mediakanalen van 99designs.

Over 99designs
99designs is ’s werelds grootste online markplaats voor grafisch ontwerp en brengt bedrijven die op zoek zijn naar grafisch ontwerp in contact met meer dan 220.000 designers uit 192 landen ter wereld. Bedrijven krijgen toegang tot snel uitgevoerd en betaalbaar grafisch ontwerp door een ontwerpwedstrijd te beginnen op de site, één-op-één met individuele designers te werken of kant-en-klare ontwerpsjablonen in de 99designs logowinkel. Het bedrijf werd opgericht door serie-ondernemers Mark Harbottle and Matt Mickiewics (SitePoint, Flippa) en heeft een investering van 35 miljoen dollar opgehaald bij Accel Partners en angel investeerders Michael Dearing (eBay, Harrison Metal), Dave Goldberg (Survey Monkey), Stewart Butterfield (Flickr, Tiny Speck) en Anthony Casalena (Squarespace).

Sinds de oprichting in 2008 heeft 99designs wereldwijd al meer dan 200.000 grafische ontwerpwedstrijden gehouden voor startups, MKB’s en andere organisaties. In diezelfde periode keerde het bedrijf € 40 miljoen uit aan de community van 220.000 grafisch designers.

Bezoek 99designs.nl voor meer informatie over het bedrijf.

Mediacontact (wereldwijd):
Lauren Gard, 99designs
T: +1 510 246 1366
lauren.gard@99designs.com