99designs start meertalig platform in België

Berlijn
9 sep 2013

Berlijn, 10 september 2013 – Een jaar geleden zette 99designs, ‘s werelds grootste online marktplaats voor grafisch ontwerp, haar voet op Europese bodem. Met de overname van het Duitse platform 12designer vestigde 99designs haar Europese hoofdkantoor in Berlijn. Er zijn inmiddels lokale versies van 99designs gelanceerd in Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Nederland. Het grote nieuws is, dat nu ook in België een lokale versie van de website beschikbaar is. De nieuwe responsive website is te gebruiken in het Frans, Nederlands en Engels, de prijzen worden weergegeven in euro’s en Belgische klanten kunnen nu een lokaal nummer bellen voor support.

“Internationalisering heb je niet in één dag voor elkaar, we luisteren goed naar onze community van klanten en designers en bepalen heel strategisch in welke regio’s we lanceren. We zijn erg trots op de start in België en dat ook deze klanten en designers in hun eigen taal van onze diensten gebruik kunnen maken.”, aldus Eva Missling, Algemeen Manager Europa van 99designs en oprichtster van 12designer.

Ondernemingen en startups, die een nieuw logo, een ontwerp voor een website of app of ander grafisch ontwerp zoeken, hebben vanaf vandaag de mogelijkheid een ontwerpwedstrijd te starten op 99designs.be. Het gaat om crowdsourcen: grafisch designers van over de hele wereld kunnen deelnemen aan de ontwerpwedstrijden. 99designs beschikt over een community van 242.000 designers uit 192 landen. Iedere wedstrijdorganisator ontvangt meerdere ontwerpen, waar hij dan vervolgens een winnaar uit kiest.

Voor startups, die zich tijdens de oprichting nog niet kunnen beroepen op een gevestigd netwerk, is 99designs een uitgelezen platform waar ze toch gebruik kunnen maken van professionele designers. De contacten die ze hier opdoen groeien vaak uit tot langdurige relaties. Wanneer de ondernemers na hun eerste ontwerpwedstrijd nog meer grafisch werk nodig hebben, wordt er vaak direct contact opgenomen met de winnende designer. Dit gaat gemakkelijk via het platform door een 1-op-1 project te starten. Voor reclame-, marketingbureaus en andere ‘pro’ gebruikers, is er de service Pro Tools. Dit geeft hen extra privacy tijdens de ontwerpwedstrijd en de mogelijkheid te werken met een ‘invite-only’ optie.

Patrick Llewellyn, CEO van 99designs, over de ontwikkelingen van het platform: “Ons doel is om een full-service platform voor grafisch ontwerp te zijn. We ontwikkelen voortdurend ons aanbod om onze diensten perfect aan te laten sluiten op de behoeften van de gebruikers.”

Bien que les concours de logo soient prépondérants sur la place de marché, la part des projets en webdesign et design d’application mobile est en constante croissance. Ainsi, 99designs offre dès aujourd’hui à ses utilisateurs un site à la hauteur de leurs attentes.

Einde Persbericht

Over 99designs
99designs is ’s werelds grootste online marktplaats voor grafisch ontwerp die ondernemers in contact brengt met de community van meer dan 242.000 grafisch designers uit 192 verschillende landen. Iedere 4 seconden wordt er een nieuw ontwerp geüpload en iedere maand worden er meer dan 7.000 nieuwe ontwerpwedstrijden gelanceerd.

MKB’s, startups en ondernemers besteden hun grafisch werk gemakkelijk uit door een ontwerpwedstrijd te starten, samen te werken met een designer in een 1-op-1 Project of een kant-en-klaar logo te kopen in de Logo winkel.

99designs is opgericht door ondernemers Mark Harbottle en Matt Mickiewicz (SitePoint, Flippa) en is ondersteund door Accel Partners en investeerders Michael Dearing (eBay, Harrison Metal), Dave Goldberg (Survey Monkey), Stewart Butterfield (Flickr, Tiny Speck) en Anthony Casalena (Squarespace). Als je meer wilt lezen over 99designs en haar openstaande vacatures, bezoek 99designs.be.

Media contact (wereldwijd)
Lauren Gard
1 510 246 1366
Lauren.gard@99designs.com

Nederlandstalig contactpersoon
Tamara Wouda
+31 (0) 85 0090 520
Tamara.wouda@99designs.com